ČLÁNKY / BLOG

ČEMU JE DOBRÉ VĚNOVAT POZORNOST

Bolesti břicha, kdy se mám znepokojovat?

Každý z nás má zkušenost s občasnou bolestí břicha. Většinou dochází k samovolnému ústupu obtíží, bez nutnosti sledování nebo léčby. Pokud nedojde k samovolnému ústup bolestí je nutné, aby stav vyřešil odborný lékař, buď chirurg nebo gastroenterolog.

Krev ve stolici? Obraťte se na odborníky!

Objevili jste krev ve vaší stolici? Obavy jsou na místě. Každého z nás musí zajisté vyděsit, když zpozoruje podobné příznaky, ať již v podobě krvavé stolice, nebo zakrváceného toaletního papíru. Už malé množství krve dokáže intenzivně obarvit poměrně velké množství vody i znečistit spodní prádlo.

Pálení žáhy - pyróza

Pálení žáhy je typická pálivá bolest za hrudní kostí, která není vyvolána zvýšenou fyzickou aktivitou. Tento nepříjemný pocit za hrudní kostí je projevem refluxní nemoci jícnu, která se považuje za jedno z nejčastějších onemocnění zažívacího traktu.

7 PŘÍZNAKŮ rakoviny tlustého střeva

Rakovina tlustého střeva je v současnosti mimořádně diskutovaným tématem. Její výskyt má díky intenzivní prevenci klesající počet případů. Přesto se jedná o druhé nejčastější onkologické onemocnění v České republice. Asi proto je jednou z nejčastějších otázek mých pacientů.

Diety jsou nedílnou součástí léčby

Stejně jako medikamentózní léčba, tak i diety jsou vždy přísně individuální. Přehled diet slouží pouze jako základní návod. V případě Vašeho zájmu Vám vytvoříme, ve spolupráci s dietní sestrou, dietu individuální.


žaludek a jícen

žlučník

střevní záněty

játra

slinivka